bb het gast huis

3 leuke vaarroutes door Amsterdam

Geplaatst op

Het voorjaar komt eraan en daarom geven we je 3 leuke vaarroutes door Amsterdam. We kunnen niet wachten op zonnig weer en een heerlijk dagje op het water in onze hoofdstad. Trommel je vrienden op, neem een goedgevulde picknickmand mee en vaar zelfstandig over de oude grachten. Weet je niet waar je heen moet varen? Geen zorgen, we geven je drie leuke vaarroutes door hartje Mokum, vanaf het startpunt aan de Mauritskade in Oost of in de Omval in het Amstelkwartier.

Route 1: Centrum-Oost

De eerste vaarroute gaat door het oosten van het centrum van Amsterdam. Vanaf het startpunt aan de Mauritskade vaar je de Amstel op, langs de indrukwekkende gebouwen van het Amstelhotel en Theater Carré. De route gaat ook over de Plantage Muidergracht, waar je de kans hebt om een aantal dieren van Artis te spotten. Vervolgens brengt de route je langs NEMO, het Oosterdok, de Oudeschans, Het Rembrandthuis, de Zwanenburgwal, de Stopera en de prachtige Blauwbrug.

Route 2: Centrum-West

De tweede route brengt je langs Centrum-West. Ook deze route begint op de Mauritskade en leidt je een stukje over de Amstel in de richting van het centrum. Vervolgens ga je de Prinsengracht op en sla je af bij de Leidsegracht. Neem de Singelgracht langs de Koekjesbrug, de Elandsgracht en de Rozengracht en vervolg je vaarweg op de Bloemgracht om weer op de Prinsengracht uit te komen. Hier kom je langs het Anne Frank Huis en de Brouwersgracht. Vaar daarna de Keizersgracht af, langs de Westerkerk, dwars door de Negen Straatjes, tot je weer op de Amstel bent.

Route 3: de Amstel

De derde route brengt je naar een ander deel van Amsterdam, over de Amstel. Deze route start vanaf de Omval in het Amstelkwartier. Vaar in de richting van het centrum, ga onder de Berlagebrug door en geniet van het prachtige uitzicht op de Amstel. Vaar onder de Magere Brug door, ga langs de Hortus Botanicus, ga rond de Plantage en probeer dieren te spotten bij Artis. Op de terugweg vaar je weer over de Amstel, terug naar het Amstelkwartier.

Boot huren in Amsterdam

Een boot huren in Amsterdam is de perfecte activiteit voor een dagje weg met je vrienden, familie,  collega’s of voor een verjaardag of vrijgezellenfeest. Er zijn enorm veel botenverhuurders in Amsterdam, maar onze favoriet is Adams Boats Amsterdam. Hier huur je een 9-persoons elektrische boot voor maar € 50,00 per uur. De boten zijn comfortabel, ruim en fluisterstil. Ook heb je geen vaarbewijs nodig en krijg je een uitgebreide routekaart mee. Veel vaarplezier!

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden