bb het gast huis

8 tips om je caravan in te pakken voor vakantie

Geplaatst op

Bij een vakantie met caravan wil je aan de ene kant volop gebruik maken van het toegestane laadvermogen. Het is daarom van belang om goed te bekijken wat je meewilt op vakantie. Als je te zwaar beladen de weg op gaat, riskeer je een boete en het is ook nog eens onveilig. Daarnaast bespaar je brandstof als je lichter reist. In deze blog geven we je daarom 8 tips om gewicht te besparen.

1.      Neem minder water mee

Veel mensen vullen het spoelreservoir en de watertank helemaal voor vertrek. Vaak is dit onnodig, aangezien je lang niet altijd al het water nodig hebt. Tegenwoordig kun je op bijna alle campings vers en schoon water krijgen, waardoor bijvullen een goede optie is. Zo bespaar je veel gewicht wanneer je weggaat van huis.

2.      Laat wat eten en drinken thuis

Veel Nederlanders nemen vaak grote hoeveelheden eten en drinken uit Nederland mee. Denk daarbij aan potten mayonaise, satesaus, pindakaas en ook zakken aardappels en koffie. Wij denken dat dit geheel onnodig is, aangezien er in de supermarkten in het buitenland vaak genoeg eten en drinken te krijgen is. Veel gebieden en plekken zijn vaak al dusdanig toeristisch, dat er ook Nederlandse producten verkrijgbaar zijn. Bespaar dus wat gewicht door minder eten en drinken uit Nederland mee te nemen.

3.      Opvouwbare pannen

Heel erg handig zijn de opvouwbare pannen van siliconen. Deze pannen zijn ook nog eens veel lichter dan traditionele pannen, waardoor ze perfect zijn om mee te nemen in de caravan op vakantie. Naast pannen is er ook steeds meer ander bestek dat veel lichter is dan het bestek dat je thuis hebt.

4.      Toiletartikelen in reisformaat

Als je een midweek of weekend met de caravan op vakantie gaat, dan heb je echt geen grote hoeveelheden nodig van toiletartikelen. Bespaar dus ruimte en gewicht door toiletartikelen in reisformaat mee te nemen. Deze artikelen worden veelal gebruikt voor in handbagage, maar zijn ook erg handig als je met de caravan op vakantie gaat.

5.      Laat fietsen thuis

Helemaal niet fietsen op vakantie? Natuurlijk wel, we geven alleen aan dat je gewicht kunt besparen door de fietsen thuis te laten. Op veel bestemmingen huur je tegenwoordig tegen een zeer schappelijke prijs al normale fietsen, wielrenfietsen of mountainbikes. Informeer van tevoren bij de camping naar de mogelijkheden en laat waar mogelijk de fietsen thuis om gewicht te besparen.

Ga je deze zomer met de caravan op vakantie? Dan hopen we dat we je een beetje op weg helpen met de bovenstaande tips. Mocht je de caravan in de toekomst willen verkopen, dan raden we aan dit te doen bij een professionele organisatie die gespecialiseerd is in caravan verkoop. Op deze wijze verkoop je de caravan zeer snel en voor een hoge prijs.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden