bb het gast huis

Alles wat je wilt weten over de Huizen

Geplaatst op

Huizen is een leuke plaats en gemeente in de provincie Noord-Holland en is onderdeel van het Gooi. Vroeger stond Huizen bekend als vissers- en boerendorp. Vanaf de 19e eeuw is dit langzaam veranderd en is Huizen geworden zoals zij nu is. Er waren eerst voornamelijk villawijken te vinden in het mooie Huizen, maar daar kwam na de oorlog in 1967 verandering in toen er verschillende wijken werden opgebouwd met andere typen woningen. Daarom vind je er tegenwoordig een mooie mix van verschillende typen huizen. Een voordeel voor de shoppers onder ons is dat Huizen vanaf 2018 koopzondagen mogelijk maakt. Ideaal als je zondag dicht bij huis nog even de deur uit wilt voor een snelle boodschap. Ben je op zoek naar een woning in Huizen? Schakel dan de makelaar in Huizen in om de zoektocht met een makelaar voort te zetten. 

De ligging

Huizen is een plaats die erg goed bereikbaar is en zich rond het midden van Nederland bevindt. Hierdoor heb je een gunstige ligging ten opzichte van de rest van de plaatsen in Nederland, om bijvoorbeeld naar je werk te gaan in omliggende plaatsen of een dagje uit te gaan. Met de auto kom je via de A1 of de A27 langs afrit Blaricum/Huizen waarmee je zo de stad in rijdt. 

Het openbaar vervoer

In Huizen rijden er bussen om je naar de gewenste locatie en treinstations in de omgeving te brengen. Huizen zelf beschikt niet over een treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn NS station Bussum of Hilversum. Houdt hier dus rekening mee als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Fijn om te weten is dat de bus je vanuit Huizen ook ‘over het water brengt’ naar Almere Haven en de tussengelegen bushaltes.

Sporten en recreëren 

In Huizen is er genoeg te beleven! De sporters onder ons kunnen terecht bij verschillende sportverenigingen, zoals voetbalclubs. Is de grootste indoor skibaan van Nederland te vinden, verschillende openluchtzwembaden en beschikt Huizen over mooie natuur. Deze natuur leent zich perfect voor een goede wandeling of een lekker dagje fietsen. Huizen kent daarnaast vele jachthavens, waar je op een mooie zonnige dag lekker kunt vertoeven op het water. Meer weten over Huizen of erachter komen welke huizen er in welke buurten beschikbaar zijn? Neem eens een kijkje op kappelle.nl. 

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden