Flevoland is de nieuwste provincie van Nederland. Het is een provincie die compleet is drooggelegd en uit de grond is gestampt in minder dan 100 jaar tijd. Dit betekent dat het een bijzonder interessante provincie is, en niet alleen vanwege de geschiedenis! Er zijn ook veel dingen te doen in Flevoland. Zoveel dingen dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. In deze blog hebben we daarom een lijstje opgesteld met leuke locaties voor toffe uitjes in Flevoland. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder. 

Museum Batavialand 

Een hartje Flevoland, namelijk in Lelystad, tref je een replica van de Batavia. De Batavia was een enorm schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Deze replica is nu omgebouwd tot een museum in hartje Flevoland en zorgt ervoor dat je de ervaringen en de geschiedenis van niet alleen de Batavia, maar de gehele Verenigde Oost-Indische Compagnie en de Nederlandse Gouden Eeuw kunt herleven. Een gegarandeerd dagje plezier voor jong en oud. 

De Oostvaardersplassen 

De Oostvaardersplassen is een bijzonder en beschermd natuurreservaat tussen de gemeente Almere en Lelystad. De Oostvaardersplassen is niet een standaard natuurreservaat. Natuurlijk zul je hier diverse dieren tegenkomen die je op meerdere plekken kunt zien; denk hierbij aan diverse watervogels, knaagdieren en zoogdieren. Het bijzondere van de Oostvaardersplassen is dat dit natuurreservaat nagenoeg niet onderhouden wordt. Er is voor gekozen om de natuur haar vrije gang te laten gaan. 

Schokland 

In de Noordoostpolder van Flevoland tref je het drooggelegde eiland Schokland. Dit eiland, of beter gezegd voormalig eiland, hield op te bestaan toen het water eromheen volledig werd ingepolderd. Het voormalig eiland heeft echter een interessante geschiedenis. Het werd gekenmerkt door een eigen cultuur (vergelijkbaar met die van Urk) en het verhaal van de grote volksverhuizing is zeker erg bijzonder. Je kunt het eiland nog steeds bezoeken en er een excursie naar plannen.