bb het gast huis

De beste kampeertips voor beginners

Geplaatst op

Wanneer je voor het eerst op kampeervakantie gaat, zijn er een aantal belangrijke dingen om te weten en rekening mee te houden. Kamperen draait met name om zelfvoorziening en genieten, maar maak je niet druk: iedereen kan kamperen. Zelfs ervaren kampeerders zien nog regelmatig belangrijke dingen om het hoofd en voor beginnende kampeerders geldt vooral: al doende leert men. Het maken van fouten hoort er in het begin bij en daar leer je alleen maar van, waardoor je de volgende kampeervakantie beter voorbereid op weg gaat. Om je goed voor te bereiden, hebben we in dit blog een aantal belangrijke tips onder elkaar gezet. Lees de tips goed door en pas ze toe in de praktijk om een slimme kampeerder te worden en het beste uit je kampeervakantie te halen. 

Oefen thuis alvast 

Mensen die voor het eerst gaan kamperen wachten vaak met het in gebruik nemen van hun nieuwe kampeerspullen totdat ze op hun bestemming aankomen. Hierdoor komt het vaak voor dat kampeerders urenlang zitten te rommelen met hun spullen en duurt het vaak lang voordat de tent eindelijk staat. Dit is uiteraard minder het geval wanneer je ervoor kiest om een camper te huren. Je kunt eenvoudig een camper huren die voorzien is van alle benodigdheden, waardoor je minder zelf in elkaar hoeft te zetten. Ga je toch voor een tent? Oefen dan alvast thuis met bijvoorbeeld het opzetten van de tent. Dit scheelt je tijd en zorgt ervoor dat je weet dat al jouw spullen goed werken. Daarnaast kom je er op die manier achter of je nog enkele attributen nodig hebt. 

Regels tijdens kamperen

Wanneer je voor het eerst gaat kamperen, ben je vaak nog niet op de hoogte van het feit dat er geen echte privacy bestaat op de camping. Geluid verplaatst zich eenvoudig, waardoor je rekening dient te houden met elkaar. Daarnaast is het belangrijk om de ruimte van anderen te respecteren en voldoende afstand van elkaar te houden. Op die manier kom je zelf ook meer tot rust. Daarnaast is het niet overal toegestaan om je camper of tent op te zetten. Let er dus op dat je een aangewezen kampeerplek uitzoekt wanneer je ervoor kiest om in de natuur te kamperen. 

Oefen met het rijden in een camper

Heb je nog nooit eerder in een camper gereden? Zorg er dan voor dat je thuis voldoende kilometers maakt, voordat je op kampeervakantie gaat. Met name wanneer je ervoor kiest om in de bergen te kamperen, is het hebben van controle over de camper noodzakelijk. 

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden