bb het gast huis

Heerlijke gerechten die niet mogen ontbreken in een goed gasthuis!

Geplaatst op

Als je ergens gaat overnachten, dan is het erg gebruikelijk dat er ook een zekere maaltijd beschikbaar is. Als je in een simpele herberg overnacht, dan is dat vanzelfsprekend een wat eenvoudigere maaltijd dan wanneer je bij een 5 sterrenhotel een overnachting hebt gereserveerd. Toch zijn er verschillende gerechten die ook in het wat lagere segment niet mogen ontbreken op het menu. In deze blog noemen we een aantal gerechten die niet mogen ontbreken in een goed gasthuis!

1: De specialiteiten

Een restaurant heeft vaak een eigen specialiteit. Een gerecht waarmee ze zichzelf op de kaart zetten en zich onderscheiden van andere eetlocaties. Een bijzonder gerecht hoeft niet per se een compleet uniek gerecht te zijn, maar het kan ook een bestaand gerecht zijn waar de chef een eigen draai aan geeft die typerend is voor het restaurant. Een specialiteit kan zijn vis, vlees, vegetarisch of zelfs buitenlandse gerechten zoals sushi of taco’s. Als je verblijft in een gasthuis in Hoofddorp dat geen lekkere sushi op het menu heeft en je wil toch kunnen genieten van deze heerlijke Japanse delicatesse, zoek dan in Google naar sushi hoofddorp. Geniet dan van de lekkerste sushi van Sushi Station.

2. Carpaccio

Het lijkt erop alsof je er bijna mee wordt doodgegooid: carpaccio. Nagenoeg elk restaurant heeft een carpaccio op het menu staan. Dat is niet per toeval! Het zal je verbazen hoeveel mensen er zijn die echt heel erg van een lekkere carpaccio kunnen genieten. Je kent vast zelf ook minstens één iemand die in een restaurant eigenlijk altijd een carpaccio bestelt.

3. Dame Blanche

Tot slot willen we graag nog even aandacht geven aan een dessert die je ook overal op een menukaart tegenkomt: de dame blanche. Dit is een vrij eenvoudig dessert maar daarom zeker niet minder lekker. Al decennialang tref je de dame blanche op bijna alle menukaarten van restaurants in Nederland.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden