bb het gast huis

Hoe bereid ik mijn vakantie het beste voor?

Geplaatst op

We zijn soms vergeten hoe we een vakantie goed moeten doorbrengen. Voor je het weet begint de werkperiode weer. Het gaat allemaal om het vinden van de juiste ontspanning. Door je vakantie helemaal vol te plannen en je mobiel aan te laten kan je geneigd zijn om dezelfde workflow mee te nemen. We gaan je helpen om je vakantie op de juiste manier voor te bereiden.

Werkstop 

We moeten ons er soms aan herinneren dat de belangrijkste reden voor een vakantie is om een ontspannen periode door te brengen en een pauze te nemen van je werk. Sommige zijn al bang dat ze bij terugkomst juist met extra werk zitten opgescheept of juist te veel werk van tevoren doen waardoor je juist extra gestrest op vakantie gaat. Dit is beide niet nodig. Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke werk uit handen kan geven en alle betrokkenen op de hoogte stelt dat je op vakantie gaat. Dit betekent dus niet extra werken voordat je weggaat. Alleen op deze manier kun je met een geruste gedachten op vakantie gaan en hoef je niet op een stapel werk te wachten als je weer terugkomt.

Tijdens je vakantie

Maak jezelf onbereikbaar voor werk. Werktaken zijn op dit moment geen zorgen meer voor jou. Dat betekent niet je werkmail openen en geen telefoontjes en berichten aannemen en beantwoorden. Door een duidelijke grens te trekken sluit je jezelf volledig af. Ga nieuwe avonturen aan en leef in het moment. Bepaal op de dag zelf wat je gaat doen of kom volledig tot rust in je bungalow in Friesland.

Geniet van het moment

Wees ervan bewust dat je op vakantie bent. Het klinkt makkelijker dan het is. Geniet juist van de kleine dingen en de details. Zoals het kunnen ‘niksen’ en heerlijk genieten van de zomer en natuur zonder aan de tijd te denken. Daarnaast mag je gerust beseffen dat je deze vakantie hebt gekregen voor een reden en niet om met andere zaken bezig te zijn.

Beloon jezelf

Geniet van het vakantieleven en vergeet niet om jezelf af en toe te belonen. Dit kan bestaan uit een avondje uiteten tot een dagje weg met een luxe boot. Leef naar je eigen wensen en ga op zoek naar uitdagingen die je normaal gesproken niet vanzelfsprekend aangaat. Op deze manier kun je mooie vakantieherinneringen kweken waar je later op kan terugkijken en mee kan nagenieten.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden