bb het gast huis

Hoe bereid je jezelf voor op een rondreis door Indonesië?

Geplaatst op

Zuidoost-Azië en met name landen als Indonesië zijn onwijs populair als reisbestemming onder iedere leeftijdsgroep. Met name de spectaculaire natuur en prachtige stranden zijn echte bezienswaardigheden. Een rondreis door Indonesië kent echter een gedegen voorbereiding. Een goede voorbereiding voorkomt eventuele tegenslagen onderweg en zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw reis kunt beginnen. 

Plan je vertrekdatum

Indonesië is gelegen in net onder de evenaar in het Zuidelijk halfrond, waardoor het een vochtig en warm klimaat heeft. Hierdoor is het, buiten de hooggelegen gebieden, gedurende het hele jaar warm in Indonesië. Naast het warme klimaat kent het land een lang regenseizoen, namelijk van oktober tot en met mei. Ben je tijdens je rondreis Indonesië dus van plan om veel tijd buiten door te brengen rondom de vele vulkanen en bergen, dan raden we je aan niet te vertrekken in het regenseizoen. De regen in Indonesië is veelal kort en heftig, waardoor de bodem geen kans heeft het regenwater geleidelijk op te nemen en de kans op ongelukken tijdens een wandeling door de bergen groot is. 

Praktische bagage

Een van de meest belangrijke en beste tip voor jouw rondreis door Indonesië is het verstandig en bewust inpakken van jouw bagage. Afhankelijk van waar je allemaal naartoe gaat, heb je in Indonesië niet veel warme kleding nodig. Toch kunnen warme kleren erg handig zijn wanneer je van plan bent om ook de bergen op te zoeken. Daarnaast is het verstandig om beschermende kleding mee te nemen wanneer je plant om veel tijd in natuurparken door te brengen. Kledingstukken als extra hoge sokken, wandelschoenen en waterafstotende broeken kunnen erg handig zijn. Daarnaast zijn doe je er goed aan om voldoende insectenspray mee te nemen of in Indonesië zelf aan te schaffen. De muggen op het eiland verspreiden verschillende ziekten zoals knokkelkoorts en malaria. 

Bepaal je budget

In vergelijking met andere landen in Zuidoost-Azië is het leven als toerist in Indonesië erg goedkoop. Eten, drinken, vervoer en het huren van accommodaties is zeer goedkoop, waardoor we je aanraden om een budget te stellen. Om deze reden is het land zeer populair onder jong volwassenen die tijdens hun vakantie genoodzaakt zijn om op hun geld te letten. Uiteraard kun je jouw rondreis in Indonesië zo duur maken als je zelf wilt. Zo zijn er ontzettend veel resorts op het eiland, waar de prijs relatief hoog is. Daarentegen zijn er ook voldoende hostels die je voor een aantal euro’s per nacht kunt huren. Het ondernemen van activiteiten in Indonesië kan eveneens redelijk duur uitvallen, waardoor het verstandig is om hier extra geld voor opzij te zetten naast je oorspronkelijk budget. 

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden