bb het gast huis

Hoe maak je Meindl wandelschoenen schoon?

Geplaatst op

We raden aan om bij aankoop van jouw schoenen enkele euro’s extra uit te trekken voor reinigingsmiddelen. Je bespaart daarmee geld en tijd, omdat je niet snel aan een nieuwe set hoeft te denken. Goed onderhouden schoeisel gaat veel langer mee, maar hoe onderhoud je Meindl wandelschoenen? In dit artikel lees je een aantal handige tips

Tip 1: Verzorg Meindl wandelschoenen voordat je ze gebruikt

Heel belangrijk is dat je jouw laarzen verzorgt het eerste gebruik! Het is belangrijk de verzorgingsvoorschriften te lezen en de schoenen vóór het eerste gebruik in te spuiten of te wrijven.

Tip 2: Droog schoenen nooit in de zon

Droog je Meindl wandelschoenen nooit in de zon of op hete oppervlakken zoals radiatoren of kachels. Om laarzen met een natte voering te drogen, kun je ze het beste opvullen met krantenpapier. Je moet er overigens wel aan denken om het papier na een paar uur te verwijderen.

Tip 3: Verwijder stof met een borsteltje

Ontdoe de schoenen na elke rit van stof met een borstel en een beetje water. Ook de zolen moeten worden ontdaan van stof en steentjes.

Tip 4: Verwijder het voetbed

Het voetbed kan worden gereinigd om ervoor te zorgen dat het kan drogen en worden uitgezonden.

Tip 5: Verzorg je schoenen na gebruik

Minstens zo belangrijk als bovenstaande tips om de schoenen na het gebruik een voorzichtige behandeling te geven. Wij mensen verzorgen onze huid ook: we beschermen haar tegen het zonlicht en we gebruiken ook vochtinbrengende crèmes. Leer is een huid, het wordt gelooid en daardoor in zijn volledige structuur bewaard en heeft dus verzorging nodig.

Tip 6: Reinig de binnenkant van de wandelschoenen

Reinig de binnenkant van de Meindl wandelschoenen met water. Dit zal zeker de cellulaire voering niet schaden. Maak de schoenen bovendien waterdicht als ze nog niet helemaal droog zijn. De poriën van het natuurleder zijn dan nog open en ook het waterdicht maken kan dan nog veel dieper doordringen. Gebruik “Meindl WetProof” of een andere waterdichtmakende spray voor laarzen van stoffen producten.

Hoe lang duurt het voordat de schoenen waterdicht zijn?

Het duurt ongeveer een dag voordat de waterdichtheid volledig betrouwbaar is. Schoenen en laarzen voortdurend waterdicht worden gemaakt om ervoor te zorgen dat water en stof volledig kunnen worden teruggedrongen.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden