bb het gast huis

Hoe maak je zelf sushi?

Geplaatst op

Maak je eigen sushi! Het maken van sushi is verrassend eenvoudig. We beginnen met het maken van sushi voor beginners, dat wil zeggen sushi rollen. Met een beetje oefening tover je al snel zelf de lekkerste sushi’s op tafel! Toch liever genieten van overheerlijke sushi gemaakt door echte sushi chefs? Bij Shabu to Go kun je de lekkerste sushi bestellen!

Benodigdheden voor zelf sushi maken

Om thuis sushi te maken, heb je een paar essentiële hulpmiddelen nodig om sushi te maken:

  • Bamboe rolmat (makisu)
  • Plastic verpakking
  • Scherp mes

Hoe maak je California Roll Sushi te maken

Dit is de traditionele manier om alle soorten gerolde sushi te rollen, die maki sushi wordt genoemd. Er zijn eigenlijk twee opties voor deze methode: rollen met de sushi rijst bovenop het vel nori, zoals we hier doen; of met de nori omgedraaid zodat de rijst aan de buitenkant van de afgewerkte rol (uramaki sushi) terechtkomt.

Stap 1:  Leg de bamboe rolmat op een snijplank, zodat de bamboestroken horizontaal naar je toe lopen. Verdeel een strookje plasticfolie over de bamboemat. Leg vervolgens een vel nori (of een half vel) nori op de plastic wikkel.

Stap 2:  Verdeel een dun laagje sushi rijst over de nori. (Zie hieronder voor meer informatie over het maken van perfecte sushi rijst.). Gebruik niet te veel rijst. Met een beetje oefening krijg je een idee van de hoeveelheid rijst die je kunt gebruiken. We verspreiden ongeveer 1 kopje rijst per heel vel nori en laten een kleine ruimte aan de bovenrand van de nori over, zodat je de rol kunt dichtmaken.

Stap 3:  Voeg je ingrediënten toe in de richting van het midden van de met rijst bedekte nori. Niet te veel inpakken. Als je een rol maakt met de rijst aan de buitenkant, draai je de nori gewoon om en leg je de rijstkant op de rollende mat. Voeg vervolgens je ingrediënten toe aan de bovenkant van de nori.

Stap 4: Til de onderkant van de mat voorzichtig op en over de sushi. Druk en vorm de ingrediënten in een tube. Rol met druk zodat je een stevige rol krijgt.

Stap 5: Rol tot slechts een duim van nori shows aan de bovenkant. Sluit de rand van de nori af met een beetje koud water. Maak het vast door de mat om de rol heen te knijpen tot het gelijkmatig aanvoelt. Zorg ervoor dat je niet zo hard knijpt dat de ingrediënten worden verbrijzeld of dat de zijkanten eruit komen druipen. Het is een fijne lijn; door te oefenen krijg je het gevoel dat je er een goede indruk van krijgt.

Stap 7: Snijd de sushirol met een scherp mes op een snijplank doormidden. Snijd vervolgens elke helft in drieën — zo heb je 6 stukjes sushi. Om een mooie schone snede te krijgen, bevochtigt je het mes met water telkens als je een plakje maakt.

Stap 8:  Leg de plakjes sushi op schalen of sushiborden. Geniet van sojasaus, wasabipasta, ingemaakte gember en een beetje gehakte daikon als je wilt.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden