bb het gast huis

Ik werk in het buitenland, heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Geplaatst op

Een overlijden komt altijd op een vervelend moment. De vraag of de uitvaart van je partner of familielid wel betaald kan worden is dan voor iedereen een schrikbeeld. Heb je een uitvaartverzekering nodig als je in het buitenland woont en werkt? Ja, natuurlijk.

Ga je verhuizen? Regel het even

Moet je dan bij een verhuizing meteen een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten? Nee dat is niet altijd nodig. Bij de juiste verzekeringsmaatschappij kun je een verzekering mee laten verhuizen als je naar het buitenland verhuist. Dus, met een verzekering van Nederland naar het buitenland verhuizen is heel goed mogelijk, vooral wanneer je een woonadres in het eigen land aanhoudt.

Wanneer je voor werk naar het buitenland moet vertrekken, kun je eens bij de werkgever navragen wat de regelingen voor het aanhouden van bestaande verzekeringen zijn. Enkele Nederlandse werkgevers met vestigingen of opdrachten in het buitenland kennen speciale regelingen die het makkelijker maken een verzekering aan te houden ook als die verzekering niet geldig is in het land waar je werkt. Dan is het mogelijk een huis aan te houden in het eigen land en alle daar bij horende verzekeringen aan te houden.

De verzekeringsmaatschappij

En natuurlijk zal ook de verzekeringsmaatschappij in bepaalde gevallen met een oplossing kunnen komen. Een uitvaart regelen vanuit Nederland naar het buitenland is dan ook heel goed mogelijk. Bij het vervoer van een overledene naar Nederland zullen de meeste maatschappijen niet veel voor de familie kunnen doen. Daarvoor moet je contact opnemen met een uitvaart ondernemer in het land waar de overleden heeft gewoond en met het Nederlandse Consulaat. Ook met een vliegmaatschappij of een andere vervoerder kunnen vooraf afspraken gemaakt worden. De kosten van een dergelijke uitvaart zullen in de meeste gevallen wel vergoed worden.

Verhuizen is een hele onderneming. De zaken goed regelen is belangrijk, ook een uitvaartverzekering hoort daar bij. Laat dat soort zaken niet op zijn beloop, de kosten zullen iedere Nederlander aan het schrikken maken. Laat het daar niet op aan komen.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden