Ben je op zoek naar een leuk uitstapje in Amsterdam? Onze hoofdstad heeft veel mogelijkheden voor leuke activiteiten, interessante bezienswaardigheden en mooie locaties. Of je nu een bedrijfsuitje gaat organiseren, of met je vrienden of vriendinnen wat leuks wil gaan doen: Amsterdam heeft je van alles te bieden. In deze blog zetten we een aantal leuke mogelijkheden uiteen voor als je een uitje plant in en rond Amsterdam.

Bootje huren

Amsterdam staat bekend om zijn prachtige kanalen en de vele rondvaartboten. Inmiddels zitten er in deze rondvaartboten vooral toeristen en kun je vanwege de drukte op het water en de drukte in de boot, minder goed genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Wij raden je daarom aan om zélf een boot te huren. Je kun ook een sloep huren op verschillende plekken in Amsterdam.

Terrasjes pakken

Amsterdam heeft erg veel leuke uitgaansgelegenheden. Nu ook nog eens de lente is begonnen is het weer tijd om lekker buiten te zitten met een koel pilsje, fris wijntje of een drankje met prik! Amsterdam heeft hier meer dan genoeg mogelijkheden voor. Je kunt aan het kleinere maar gezellige Leidseplein genieten van de passerende trams en lekker mensen kijken. Misschien wil je wat meer volk en houd je van de drukte: ga dan naar het Rembrandtplein of naar De Dam.

Museumbezoek

Er zijn verschillende musea in Amsterdam. Je kunt er ook voor kiezen om een dagje of middagje culturele verrijking op de agenda te zetten. Je kunt bijvoorbeeld naar het Museumplein gaan en een bezoek brengen aan het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum of het Van Gogh Museum. Verder heeft Amsterdam nog andere interessante musea zoals het Anne Frank Huis en het Hermitage Museum.

Wat je ook gaat doen in Amsterdam, je kunt er vanuit gaan dat je sowieso een hele leuke tijd gaat doormaken. Het is immers niet voor niets dat jong en oud op een vrije dag naar de stad trekken. Er is immers altijd wel wat te doen, te zien, te beleven of te ervaren. De stad is ingericht op toerisme en vermaak. Zo kun je ook vrij eenvoudig overnachting boeken, bijvoorbeeld in een hotel, hostel of een camping in Amsterdam.