bb het gast huis

Onorthodoxe dingen om te doen in de mooie stad Utrecht

Geplaatst op

We kennen allemaal wel de standaard toeristische attracties als je een stad bezoekt: het populaire museum, een bezoek aan de winkelstraat, wellicht een bezoek aan een museum enzovoort. Maar wat zijn nou dingen om te doen in Utrecht, die nét even wat minder standaard zijn? In deze blog zoeken we dat uit.

Een spannende date in Utrecht

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen… Ga op zoek naar een spannende date als je in Utrecht bent. Deze vrije stad, staat bekend om zijn “open-minded” cultuur. Via verschillende websites kun je chatten met mensen die ook op zoek zijn naar een wat spannendere date. Kijk daarom op sexdate Utrecht en ontdek of er een match voor jou tussen zit.

Bezoek een huis dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat

In Utrecht staat een uniek huis, dat is ontworpen door Gerrit Rietveld in 1923. Dit huis is zijn tijd ver vooruit. Bedenk je eens dat dit huis vóór de tweede wereldoorlog is ontworpen en gebouwd. In die tijd zagen de huizen er een stuk klassieker of traditioneler uit. Dit huis is volledig in de “Nieuwe Stijl” ontworpen. Omdat dit huis de eerste van zijn soort was, heeft UNESCO hem opgenomen in de werelderfgoedlijst. Het huis is dus beschermd. 

Een kijkje nemen onder de stad

Een prijswinnende historische attractie in hartje Utrecht is DOM UNDER. Deze attractie bevindt zich direct onder het Domplein in Utrecht. Je leert hier, op een interactieve manier, over de geschiedenis van 2000 jaar Domplein. Een erg interessante manier om meer te weten te komen over één van de meest belangrijke steden van de Nederlandse historie. Wist je bijvoorbeeld dat de romeinen ontzettend veel invloed hebben gehad op Nederland? 

Bestel een broodje Carlo & Broodje Mario

Ken je Carlo en Mario niet? Als je je echt wilt mengen tussen de “locals” van Utrecht, dan moet je naar Broodje Carlo of Broodje Mario. Dit zijn twee kleine, unieke tentjes op het Janskerkhof (geen echt kerkhof uiteraard). Voor maximaal vijf euro, kun je hier de grootste en lekkerste broodjes bestellen. Veel toeristen zul je hier niet vinden, wat het juist extra interessant maakt.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden