bb het gast huis

Organiseertips voor een perfect evenement

Geplaatst op

Ben je van plan om binnenkort een evenement te plannen? Dan wil je uiteraard dat dit slaagt. Maar hoe doe je dat? We hebben een aantal organiseertips op een rij gezet, waar je altijd op kan terugvallen. Dit geeft jou de basis om een succesvol evenement te organiseren en weet je waar je precies op moet letten. Denk hierbij aan het huren van evenementspullen bij de juiste partijen. Zoals een partytent huren bij de altijd betrouwbare Heman horecaverhuur. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips!

Plan van aanpak

Het klinkt misschien logisch, maar het is zeker de moeite waard om het doel en opzet van jouw beoogde evenement uit te schrijven. Door dit te delen met de mensen met wie je het evenement gaat organiseren kan iedereen zich hierop focussen. Dit zorgt voor een betere samenwerking en afstemming om de dag van het evenement te laten slagen. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Van concept, uitnodigingen tot de specifieke rolverdeling over verantwoordelijkheden binnen het team.

Budget en plan B

Het budget speelt natuurlijk een grote rol. Daarnaast raden we ook aan om op tijd de zaken op orde te hebben. Denk hierbij aan het tijdig huren van het materiaal dat je wenst te gebruiken. Houd daarbij ook rekening met onvoorzienbare situaties. Zoals het afzeggen van een catering of een band. Wat is je back-up-plan? Door hier van tevoren over na te denken geef je jezelf ruimte om succesvol te improviseren wanneer het moet.

Locatiescouting

Als onderdeel van de voorbereiding raden we aan om aan locatiescouting te doen. Ga dus niet blind een evenement organiseren waarbij je een week van tevoren op een locatie komt om alvast wat dingen klaar te zetten. Dit is juist het moment dat je gaat realiseren dat bepaalde dingen wel of niet gaan lukken. Door van tevoren de locatie en materialen te bekijken weet je precies waar je aan toe bent en kom je straks niet voor verrassingen te staan.

Evenement om te onthouden

Vertel ver van tevoren je publiek over het evenement. Geef tijdens het evenement aandacht aan service. Juist de kleine details en de extra service zullen ervoor zorgen dat jouw evenement opvalt en onthouden wordt. Je evenement wordt dan al snel anders dan andere evenementen. Jouw persoonlijke service zal de doorslag geven of het evenement slaagt.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden