bb het gast huis

Tips om veilig op een elektrische scooter te rijden

Geplaatst op

Draag beschermende kleding

De beste tip voor veiligheid is om jezelf te beschermen. Gebruik altijd beschermende kleding. De minimale uitrusting die je moet hebben is een helm. je kunt je fietshelm zelfs gebruiken als je een helm heeft. Helmen hebben bijvoorbeeld nog andere voordelen die niet strikt gerelateerd zijn aan de veiligheid, zoals:

  • bescherming tegen de zon – de helm blokkeert de UV-straling van de zon en als je helm een punt of vizier heeft, worden je ogen uit de buurt van de zon gehouden.
  • houdt je warm in de winter – erg handig in de winter, omdat het echte gevoel op een elektrische scooter veel lager is.

Andere beschermende kleding die je misschien wilt krijgen is knie- en elleboogbescherming. je kunt deze uitrusting vinden op Amazon.

Rijd langzaam

Een van de belangrijkste tips is om langzaam te rijden om elk gevaar te vermijden. Houd altijd een lage snelheid aan wanneer je zich in een drukke omgeving, in de buurt van auto’s of voetgangers bevindt. Een snelheid van 25 km per uur is prima voor het rijden in de stad.

Een te snelle acceleratie vanaf een punt is ook de oorzaak van veel elektrische scooterongelukken. Elektrische motoren zijn krachtig, dus ze leveren veel koppel. Als je je handen niet goed op de handgrepen houdt, kunt je uitglijden bij het accelereren. De meeste van deze ongelukken gebeuren bij lage snelheden, dus ze zijn niet erg gevaarlijk als je een helm draagt. Ze kunnen echter wel gevaarlijk worden als je midden op een kruispunt valt.

Als je een paar rechte lijnen hebt om zonder obstakels te rijden, kun je sneller rijden.

Rem op tijd

Als je een obstakel hebt, rem dan op tijd, niet op het laatste moment, om zeker te zijn. Deze tip is waardevol op een regenachtige dag, omdat je remmen niet zo efficiënt zijn op een natte ondergrond.

Elektrische scooters kunnen meerdere remsystemen hebben. De meest voorkomende zijn elektromagnetische en schijfremmen. De schijfrem is meestal efficiënter dan de elektromagnetische, maar kan de remenergie niet terugwinnen om je scooter op te laden.

Elektromagnetische remmen recupereren een deel van de potentiële energie die anders verloren zou gaan door het remmen. Deze elektrische scooters hebben meer actieradius als gevolg.

Als je er een hebt, leer dan om je noodrem te gebruiken vanaf je achterwiel. Het is veel krachtiger dan de elektromagnetische. Ga voor een paar testritten om jezelf ermee te kunnen accommoderen. Wees voorzichtig als je dit doet, want de noodrem is behoorlijk agressief.

Vermijd drukke wegen

Vermijd zo mogelijk drukke wegen en spitsuren. Hoe meer auto’s, hoe gevaarlijker de situaties waarin je zich kunt bevinden. Kies een weg die minder druk is voor je rit.

Zorg ervoor dat je aan de juiste kant van de weg rijdt en dat je de verkeersregels en verkeerslichten volgt.

Houd de juiste positie aan tijdens het rijden

Houd een rechte, normale houding aan tijdens het rijden en vermijd elk soort stunts zoals het springen over een stoeprand of het snel nemen van scherpe bochten. Rijden met één hand is een ander probleem dat ik vaak zie. Omdat de breedte van de banden op elektrische scooters erg smal is, kan het zijn dat je je evenwicht verliest als je met één hand probeert te rijden. Als je je hand voor iets nodig hebt, is het veel productiever en veilig om op te houden, te doen wat je moet doen, en dan op je elektrische scooter terug te keren nadat je eindigt. Dus, houd beide handen op het stuur.

Als je eenmaal meer ervaring hebt, kun je je meer ontspannen voelen tijdens het rijden, en dit kan een probleem zijn. Concentreer je altijd op je rit omdat je nooit weet welke obstakels er op de weg zijn.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden