Het is belangrijk dat als je op pad gaat, de verzekeringen in orde zijn. We hebben het dan over de: reisverzekering, zorgverzekering en over de inboedelverzekering. Wanneer jij niet thuis bent, dan krijgen inbrekers meer kans om binnen te komen. Je kunt er natuurlijk wel alles aan doen dat het hun wordt ontmoedigd. Deze tips nemen in deze blog even met door.

Reisverzekering 

Als je een trip gaat maken in Nederland, dan is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten die helemaal dekkend is. Europadekking is dan prima, omdat je dus niet buiten Europa bent. Zo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld een camera hebt die gestolen wordt tijdens de trip in een stad, dan hoef je dus niet bang te zijn; je hebt immers een verzekering die een groot deel van de camera vergoedt. Het blijft natuurlijk een vervelende aangelegenheid, dus is het altijd goed om een extra een oogje in het zeil te houden. 

De inboedelverzekering 

Vergeet ook niet je inboedel te verzekeren wanneer je op vakantie gaat. Natuurlijk moet het ook altijd al eerder verzekerd zijn, maar soms heb je dat misschien nog niet helemaal op orde. Voordat je op vakantie gaat, is het juiste moment om de zaak nog eens tegen het licht houden en te kijken of je niet veel beter een goede verzekering kan afsluiten die jou uitbreidende inboedel qua kosten zoveel mogelijk dekt.

Zorgverzekering 

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland is het belangrijk om een zorgverzekering afsluiten die de tarieven dekt die ze in het buitenland hanteren. Wanneer je in een land op vakantie gaat waar de publieke gezondheidszorg niet afdoende is, dan beland je vaak in een priv├ękliniek die hogere tarieven hanteert. De normale verzekering vergoedt de Nederlandse tarieven, maar alles wat erboven zit mag jij betalen.