bb het gast huis

Waar moet je aan denken bij het starten van een eigen horecazaak

Geplaatst op

Je kunt niet zomaar een hotel of restaurant beginnen zonder dat je precies weet waar je mee te maken zult krijgen. Er zijn namelijk veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen hotel, restaurant of kroeg opent. Alle horeca moet namelijk voldoen aan strenge maar juiste regels om ervoor te zorgen dat de bezoekers van het hotel, restaurant of café geen gezondheidsrisico’s lopen. In deze blog vertellen we je daarom de drie cruciale zaken die je moet weten of regelen wanneer je je eigen horecazaak wilt openen.

Hygiëne

Er gelden, vooral voor de horeca, strenge regels als het gaat om het behouden en het waarborgen van een goede hygiëne. Er zijn verschillende richtlijnen waaraan het personeel zich dient te houden, de zogenaamde HACCP richtlijnen. Dit protocol is erop gebaseerd dat mensen een aantal handelingen constant blijven uitvoeren zolang ze met voedselverwerking bezig zijn. Door dit protocol goed te volgen, kun je de hand op besmetting aanzienlijk doen verkleinen. Ben je benieuwd naar of jouw onderneming haar HACCP standaard in orde heeft? Dan kun je Bureau De Wit inhuren om dit voor je te controleren.

Vergunningen

Je mag niet zomaar eten en drinken verkopen aan mensen. Hiervoor dienen er veel vergunningen te worden uitgegeven zodat de overheid, al is het maar de gemeente, weet dat alles wat je doet op het gebied van voeding en drank, in orde is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vergunning voor het mogen schenken van alcohol. Maar ook voor andere zaken die minder direct gerelateerd zijn aan voeding, doen je een vergunning te hebben. Denk maar bijvoorbeeld aan de openingstijden en de mogelijke geluidsoverlast die je hotel, restaurant of café kan veroorzaken. Ook moet je etablissement voldoen aan zekere veiligheidseisen zoals een goede brand- en noodvoorziening en voldoende brandblussers.

Weet waar je aan begint

Ten slotte willen we je er graag op wijzen dat het hebben van een eigen horecazaak niet altijd even eenvoudig is. Het is een branche die zich kenmerkt door lange dagen en relatief hoge opstartkosten. Daarom is het des te belangrijk dat je goed nadenkt over of je huidige leven wel geschikt is voor een eigen horecazaak. Veel mensen onderschatten namelijk de impact die het hebben van een onderneming kan hebben op je normale leven. Dit geldt al helemaal voor het geval van een horecazaak. Laat je dus van te voren goed informeren en vraag anderen om advies.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden