bb het gast huis

Zo kies je de juiste vloer voor jouw B&B

Geplaatst op

De juiste soort vloer voor je B&B moet uiterst duurzaam, veilig en betaalbaar zijn. De vloer moet geschikt en veilig zijn, maar toch een ‘wow’-factor bieden waardoor mensen bij jou willen blijven. Er zijn bepaalde voor- en nadelen aan elke soort vloer die afhangen van wat je wilt bereiken met je B&B. Slaapkamers, gangen, badkamers en eetruimtes vereisen verschillende overwegingen. In deze blog lees je over de verschillende opties.

Tapijt

De populaire vloerbedekking voor B&B’s is tapijt voor slaapkamers en gangen. Afgezien van de uitgebreide keuze aan patronen, kleuren en texturen, zijn er nog andere redenen om voor tapijt in Londen te kiezen:

–       Geluidsisolatie: Tapijt is een van de geluiddempende vloertypes, afgezien van kwalitatief hoogwaardig ondertapijt. Met verschillende mensen die deuren openen en sluiten, zakken verplaatsen in dezelfde gebouwen, is geluidsisolatie een noodzaak geworden als je de levensduur van het tapijt wilt verlengen. Het geluidsniveau zal de ervaring van een hotel of B&B maken of breken.

–       Warm en comfortabel: Wanneer je ’s morgens wakker wordt en je voeten op een harde en koude vloer moet zetten, is het kiezen van de perfecte tapijten en vloerkleden altijd een goede keuze, vooral rond je bed gedeelte.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn uiterst duurzaam en visueel aantrekkelijk. Massief houten vloeren zijn luxe vanwege de kosten in vergelijking met tapijt. Dit zal een goede keuze zijn voor de entree en receptie om een geweldige eerste indruk te maken voor je gasten. 

In het geval van B&B-slaapkamers zijn massief houten vloeren echter niet de geschikte keuze. Zelfs als er een goede ondervloer ligt, dan nog zal het lawaai er zijn. Door het geklepper van hakken, het vallen van tassen en zware voetstappen gedurende de hele dag en nacht, zal het geluid zich ook naar andere kamers verplaatsen. Het is vrij gemakkelijk om krassen te maken met de beweging van meubels of defecte wielen van een koffer.

Als je deze nadelen wilt vermijden, raden wij je laminaat aan. Hoewel het geen luxe is voor een massief houten vloer, is het krasbestendig, biedt het een betere stabiliteit, is het gemakkelijk schoon te maken en heeft het een scherpe prijs.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden