Als je met het kerstdiner bezig bent, dan wil je echt niet dat er een apparaat stuk gaat door kalkaanslag. Helaas gebeurt dit toch wel eens. Hoe kun je dit eigenlijk zonder veel werk voorkomen? In deze blog geven we je daarvoor het antwoord. Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Kerst zonder kalkaanslag

Kerst zonder kalkoen of kip wordt lastig. Helaas Partij voor de Dieren. Maar deze feestdag zonder kalkaanslag doorbrengen, dat is een stuk gemakkelijker. Althans, dan moet je deze apparatensloper bij uitstek wel voorkomen. Maar hoe doe je dat eigenlijk eenvoudig en snel? We leggen het hieronder aan je uit.

Voorkom de kalkaanslag

Er zijn een aantal methoden om kalkaanslag te voorkomen. We noemen zo’n methode een waterontharder. Er zijn er grofweg drie:

  • Chemische
  • Filters
  • Electrische of magnetische

Het laatste punt heeft onze voorkeur. Waarom? Omdat het niet milieubelastend is en de problemen bij de wortel aanpakt. Maar hoe dan? Heel eenvoudig; sluit den magnetische waterontharder aan op de hoofdkraan van je woning. De magnetische straling zorgt ervoor dat er geen kalk op de leidingen komt te zitten. De kalk komt niet los in het water, zoals dit wel gebeurt zonder de waterontharder. Het zal dan ook niet in de machines gaan zitten, zodat ze lekker lang meegaan. Een magnetische waterontharder is een manier om met een boogje om de filters voor dit proces te lopen. Waarom zou je een met een boogje rond de filters willen lopen, horen we je vragen. Vanwege het werk wat je hier hebt met de filters. Dit heb je niet wanneer je kiest voor de magnetische variant.

Conclusie

Ben je voor een groene bedrijfsvoering, een ecologisch verantwoorden huishouding of een apparatenpark bij je thuis dat lang bruikbaar blijft, dan is een magnetische waterontharder precies wat je goed kunt gebruiken. Laat je informeren door een expert! Op deze manier weet je precies waar en wat je kunt doen aan waterontharding. Bedankt voor het lezen. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.