bb het gast huis

Een gietvloer voor je Bed & Breakfast

Geplaatst op

In een eerder blog hebben we gesproken over de juiste vloer voor je Bed & Breakfast. We werden er al vrij snel op gewezen dat de vergelijking tussen tapijt, een houten vloer en een laminaatvloer iets te kort door de bocht was. Er zijn namelijk nog meer opties! 

In dit blog willen we een andere optie uitlichten: de gietvloer. In onze optiek is dit één van de betere keuzes voor een Bed & Breakfast. We leggen graag uit waarom.

Hygiëne = essentieel

De coronacrisis heeft ons allemaal hard geraakt. Als we er een belangrijke les uit kunnen trekken dan is het wel dat hygiëne extreem belangrijk is. Te weinig aandacht voor hygiëne zorgt voor meer besmettingsgevaar. En we weten inmiddels wat een virus kan aanrichten in een maatschappij.

De gietvloer is een echte uitblinker wanneer het gaat om hygiëne. De naadloze vloer is makkelijk schoon te maken. Stofzuig de vloer en haal er een vloerenwisser overheen en de klus is geklaard. U biedt uw gasten dus een hygiënische omgeving en bespaart werk op de schoonmaakkosten.

Daarnaast is een gietvloer hypoallergeen. Dat wil zeggen dat de eigenschappen van de vloer ervoor zorgen dat stof en pollen niet aan de vloer hangen. Houten vloeren en tapijt nemen stof op en dit zorgt voor problemen bij mensen met allergieën. 

Geluiddempend 

Veel mensen denken dat een gietvloer niet geluiddempend is. Vroeger was dat ook zo. Toen werden de vloeren vaak van epoxy gemaakt. Een epoxyvloer is relatief hard en hierdoor niet geluiddempend. Inmiddels worden gietvloeren voor woningen en horeca gemaakt van polyurethaan. Dit materiaal is licht elastisch en hierdoor veert de vloer heel licht mee. Dit bevordert de geluiddemping. Een gietvloer kan ook voorzien worden van een Rubber Comfort Systeem. Dit is een ondervloer op basis van rubber. Dit zorgt voor een geluidmindering van wel 10-15 DB aan contactgeluid. De beter aanbieders van gietvloeren bieden ook een geluidscertificaat om aan te tonen dat de vloer geluiddempend is. 

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een akoestisch plafond?

Veel mensen vragen zich af wat ze hebben aan een akoestisch plafond. Het klinkt een beetje vreemd en onbekend. Wat doet zo’n plafond nu...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat interessante ideeën zijn als het gaat over uitgaan.

Contactgegevens

Via info @ bb-hetgasthuis.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden